Fakülte veya Yüksekokul’da Bölüm, MYO’da Program Açılması (YÖKSİS ABAYS)

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 04/01/2019 tarihli ve 199-E.1323 sayılı yazısı gereği Yükseköğretim kurumları tarafından; fakülte, yüksekokullar bünyesinde bölüm kurulması, meslek yüksekokullarında önlisans programı açılması ilişkin başvurular 07.01.2019 tarihinden itibaren YÖKSİS veri tabanı üzerinden yapılmaktadır.

Aşağıda bulunan başvuru formları biriminizce doldurulup, Fakülte/Meslek Yüksekokulu Kurul Kararı ile EBYS üzerinden gönderilmesi gerekmektedir. Belirtilen formata uygun olmayan başvurular işleme alınmayacaktır.

• YÖKSİS Veri Tabanına Girilmesi Gereken Bilgiler Formu için Tıklayınız.​

• Ülkemizde İlk Defa Açılması Planlanan Bölüm/Program Bilgileri Formu için Tıklayınız.
  • YÖKSİS Veri Tabanına Yüklenmesi Gereken Gerekçe Formu için Tıklayınız.​

• YÖKSİS Veri Tabanına Yüklenmesi Gereken Doluluk Oranının %90'ın Altında Olmasına Rağmen Açılma Gerekçesi Formu için Tıklayınız.​

Önemli Hatırlatma:

Hazırlanacak teklif dosyasının kontrol amaçlı oidb@alanya.edu.tr adresine gönderilmesi iş akışı açısından zaman kayıplarını önleyecektir.