2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında diğer Yükseköğretim Kurumlarından Üniversitemiz Programlarına Yurt İçi Kurumlar Arası Not Ortalamasıyla (AGNO), Yurt Dışı Kurumlar Arası Not Ortalamasıyla (AGNO) ve Üniversitemiz programları arası Kurum İçi Not Ortalamasıyla (AGNO) Yatay Geçiş  ile Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) kapsamında alınacak öğrencilerde aranacak koşullar, gerekli belgeler ile başvuru ve değerlendirme tarihleri aşağıda belirtilmiştir.

* Başvuru yapacak öğrencilerin Üniversitemize gelmesine gerek yoktur. Başvurular elektronik ortamda on-line olarak yapılacaktır. Posta, e-posta, kargo veya şahsen başvuru kabul edilmeyecektir.

* Yatay geçişle alakalı her türlü sorularınızı başvuru yapacağınız ilgili akademik birime sorabilirsiniz.

* Kontenjanlar aşağıda ilan edilmiştir. Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) kapsamında yatay geçiş kontenjanı programın ilgili yılında ÖSYS kılavuzunda ilan edilen kontenjanın %30'u kadardır.

* Üniversitemizden Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı) kapsamında daha önceki dönemlerde yatay geçiş yapıp Üniversitemize dönmek isteyenler on-line başvuru yapmazlar. Bu öğrenciler başvuru tarihleri içerisinde ilgili birimlerine dilekçe ile başvurabilirler.

Her bir diploma programı için asıl ve yedek adaylar belirlenecek olup; sonuçlar takvimde belirtilen ilan tarihinde online başvuru sistemi ve Fakülte/MYO web sayfaları üzerinden duyurulacaktır.

* Yerleşen adayların kesin kayıt işlemleri kesin kayıtta istenilen belgeler ile beraber ilgili Fakülte/MYO'larda yüz yüze yapılacaktır.

* 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Duyurusu İçin Tıklayınız.

* 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlar Arası (Yurt İçi) Yatay Geçiş Duyurusu İçin Tıklayınız.

* 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yurt Dışı Yatay Geçiş Duyurusu İçin Tıklayınız.

* 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) İle Yatay Geçiş Duyurusu İçin Tıklayınız.

* Değerlendirme İşlemleri İçin Tıklayınız.

* 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlar Arası (Yurt İçi) ve Yurt Dışı Yatay Geçiş Kontenjanları için Tıklayınız.

* 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları için Tıklayınız.

* Üniversitemizin son 5 Yılına ait taban-tavan puanları için Tıklayınız.

* Birim İletişim Bilgileri için Tıklayınız.

* Öğrenci başvuru kılavuzu için Tıklayınız.

* Başvuru yapmak için Tıklayınız.

Başvuru Tarihleri 01 - 15 Ağustos 2024
Değerlendirme Tarihleri 19 - 20 Ağustos 2024