2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI (ÖN LİSANS PROGRAMLARI) YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında;

1) Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) ile Üniversitemiz Lisans ve Ön Lisans diploma programlarına öğrenci alınmayacaktır.

2) Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) ile Üniversitemiz Lisans diploma programlarına öğrenci alınmayacaktır.

3) Ön Lisans Diploma Programlarına Not Ortalaması (AGNO) İle Kurum İçi ve Kurumlar Arası Yatay Geçiş yoluyla alınacak öğrencilerde aranacak koşullar, gerekli belgeler, başvuru ve değerlendirme tarihleri aşağıda belirtilmiştir.

4) Başvuru yapacak öğrencilerin Üniversitemize gelmesine gerek yoktur. Başvurular elektronik ortamda (on-line) yapılacaktır. Posta, e-posta, kargo veya şahsen başvuru kabul edilmeyecektir.  Başvuru yapmak için Tıklayınız.

* Öğrenci Başvuru Kılavuzu İçin Tıklayınız.

* Kurumlararası (Yurt İçi) Yatay Geçiş Duyurusu İçin Tıklayınız.

* Kurum İçi Yatay Geçiş Duyurusu İçin Tıklayınız.

* Önlisans Programları Kurumlararası (Yurt İçi) ve  Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları İçin Tıklayınız.

* Değerlendirme İşlemleri İçin Tıklayınız.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru, Değerlendirme ve Kayıt Tarihleri

Başvuru Tarihleri 16-22 Ocak 2023
Değerlendirme Tarihleri 23-25 Ocak 2023
Sonuçların İlan Edilmesi 26 Ocak 2023
Asil Adayların Kayıt Tarihleri 30 Ocak - 01 Şubat 2023
Yedek Adayların Kayıt Tarihleri 02-03 Şubat 2023

*Yatay geçişle ile ilgili her türlü sorularınızı başvuru yapılmak istenen birime sorabilirsiniz. Birim İletişim Bilgileri İçin Tıklayınız.

Yatay geçiş değerlendirme işlemleri sonucunda listeler akademik birimlerin internet sayfalarında yayınlanacaktır.

• OİDB
  • 28 Aralık, 2022